business

Een tweedehandswagen leasen: welke voordelen voor zelfstandigen?

  • Met de leasing van een tweedehandswagen kunnen zelfstandigen flink besparen en profiteren van een flexibiliteit die is afgestemd op hun behoeften.

  • Het leasen van een tweedehandswagen biedt ook fiscale voordelen en vereenvoudigt het onderhoud van het voertuig, dus hierover geen kopzorgen meer.

  • Tweedehandswagens zijn direct beschikbaar waardoor professionals die snel een mobiliteitsoplossing nodig hebben, er niet lang op hoeven te wachten.

Als zelfstandige ben je voortdurend op zoek naar oplossingen die je bedrijfsuitgaven optimaliseren en die tegelijk je merkimago versterken. De keuze van je bedrijfswagen is cruciaal bij deze oefening. Heb je ooit overwogen om een tweedehandswagen te leasen? In dit artikel overlopen we in detail de voordelen van deze oplossing die besparingen en flexibiliteit verenigt. Ontdek hoe het leasen van een tweedehandswagen een troef voor je kan worden, hoe je financieel pragmatisme kan combineren met een efficiënte professionele mobiliteit.

Waarom als zelfstandige kiezen voor een tweedehandswagen in leasing?

Aanzienlijke besparingen

Het belangrijkste voordeel van tweedehandsleasing ligt in de lagere kosten. Je beschikt over een voertuig met een lagere maandelijkse leasetermijn dan bij een nieuw model, terwijl je toch een betrouwbaar en goed onderhouden wagen krijgt. Deze optie stelt je in staat je kaspositie te optimaliseren en middelen vrij te maken voor andere cruciale aspecten van je bedrijf.

Grotere flexibiliteit

Tweedehandsleasing biedt je meer flexibiliteit. Je kunt de duur van het contract en het jaarlijkse aantal kilometers kiezen op basis van je specifieke behoeften. Aan het einde van het contract heb je de mogelijkheid om het contract te vernieuwen, het voertuig aan te kopen ofwel in te leveren. Je beslist al naargelang de specifieke situatie in je bedrijf.

Snelle levering

Een significant voordeel van de leasing van een tweedehandswagen is de veel kortere levertijd vergeleken met die van nieuwe voertuigen. Omdat tweedehandswagens voorradig zijn, kunnen ze snel geleverd worden zonder de lange productie- en transporttijden die met nieuwe modellen gepaard gaan. Zo kunnen zelfstandigen profiteren van een efficiënte en onmiddellijke mobiliteitsoplossing en de dringende behoeften vervullen binnen hun activiteiten.

Fiscale voordelen

Als zelfstandige kun je de leasetermijnen meestal aftrekken van je belastbaar inkomen. Deze fiscale mogelijkheid kan je totale belastingdruk aanzienlijk verminderen, dus nog een financieel voordeel.

Vereenvoudigd onderhoud

De meeste leasecontracten omvatten het onderhoud van het voertuig. Zo ben je verlost van deze kopzorgen waardoor je je volop kan concentreren op je professionele activiteiten, met de zekerheid dat je wagen tiptop in orde is.

Hoe vind je de juiste tweedehandswagen in operationele leasing?

De zoektocht naar een tweedehandswagen in operationele leasing kan complex lijken. Maar als je het planmatig aanpakt, kun je de ideale wagen voor je bedrijf vinden. Volg de volgende belangrijke stappen:

Evalueer je zakelijke behoeften

Begin met het nauwkeurig definiëren van je behoeften. Overweeg het soort ritten dat je maakt, het verwachte jaarlijkse aantal kilometers en de specificaties die met je werk te maken hebben. Een comfortabele berline voor lange ritten? Een bestelwagen om materiaal te vervoeren? Je keuze moet passen bij je dagelijkse professionele gebruik.

Bij My Way kan je al je vragen i.v.m. je behoeften stellen aan een expert die jou gedurende je hele ervaring zal begeleiden.

Vergelijk de leaseaanbiedingen

Verken de verschillende professionele leaseaanbiedingen op de markt. Vergelijk niet alleen de maandelijkse leasetermijnen maar ook de contractduur, de inbegrepen diensten (onderhoud, verzekering enz.) en de voorwaarden voor het einde van het contract.

Aarzel niet om onze aanbiedingen te bekijken op onze website Myway.be, die speciaal is ontworpen voor zakelijke klanten. BMy Way Lease engageren we ons om je bij elke stap van je traject een persoonlijke service te bieden. Onze experts werden opgeleid om jou een eenvoudige en transparante aankoopervaring te bieden. Ze begeleiden je onafgebroken gedurende het hele proces en staan garant voor jouw tevredenheid.

Conclusie

Het leasen van een tweedehandswagen is voor een zelfstandige een voordelige oplossing. Je profiteert van een betrouwbare wagen met lagere kosten (en met behoud van je liquide middelen). Je geniet meer flexibiliteit en het beheer van je wagen is eenvoudig. Door je voertuig slim te kiezen en de contractvoorwaarden te onderhandelen kun je een aanzienlijke besparing realiseren.

Aarzel niet om deze optie te bekijken en te raadple gen. Het leasen van een tweedehandswagen is misschien wel de sleutel waarmee je je professionele activiteiten kan optimaliseren.

E-mailadres
*

Laat me iets weten via gepersonaliseerde e-mail over nieuwe modellen, interessante promoties, handige diensten of andere leuke weetjes van de invoerder D’Ieteren Automotive n.v. en de leden van de groep. *

Wil je meer weten over de wie/wat/waar/waarom en hoe van de data die we over je verzamelen, neem gerust een kijkje in onze privacy policy.